Volby v Syrovátce - slovem a obrazem

Datum vydání: 02.02.2018

Letošní rok nám začal krásným oteplením a tak i návštěva volební místnosti v lednu byly spíše předjarní vycházkou. Jen ta otázka - koho v prvním kole? Takový výběr tu ještě nebyl! No, což o to, rozmýšlet se mohl každý doma, protože obálky se jmény kandidátů mu byly doručeny do schránky. A tak - voliči, teď je to na tobě – dumej, koho, proč? Nejez, nespi a těš se, že máš tu moc něco rozhodnout. Pak přišel očekávaný termín 12. a 13. ledna a více než 60 % občanů se postupně potkalo se členy volební komise a zapečetěnou urnou. Očekávané výsledky se potvrdily, do druhého kola postoupili stejně jako u nás, tak v celé republice dva kandidáti. Druhé kolo už bylo o něco jednodušší. Žádné vkládání volebních lístků do obálek a jejich roznos občanům. Alespoň nám zůstalo pár stromů v lesích, nebo jsme za ně utržili jinou měnu po vývozu. Každopádně, přes 60 % našich občanů přišlo ve dnech 26. a 27. ledna opět navštívit volební komisi a zapečetěnou urnu, kam vložili jeden ze dvou lístků se jménem vybraného kandidáta. No, a bylo rozhodnuto.

Shrňme si tedy výsledek.

1. Je krásné, že nás v obci je ještě více těch, kdo k volbám chodí, než těch, co z nějakých důvodů nemohou

2. Zvolili jsme si do nového období prezidenta

3. Prošli jsme se po obci a přispěli k dění v celé naší zemi

4. Zjistili jsme, že chodit k volbám je třeba, takže letos na podzim se opět podíváme na ty dvě jistoty (volební        komisi a zapečetěnou urnu) při komunálních volbách

5. Kdo k volbám nedorazil, může jen litovat, že svého práva nevyužil

 

Tak příště na viděnou u voleb nebo ještě lépe dříve na některé z akcí, které obec v letošním roce pořádá. I na nich jsou dvě jistoty – sejdeme se a pobavíme.

 

Zapsal František Bárta, zastupitel

Obrázky

Soubory ke stažení

E - podatelna

Rychlý kontakt (celý kontakt »)

Obec Syrovátka

Syrovátka 69
503 27 Lhota pod Libčany

Telefon:
495 451 128
725 081 330 - starosta

Mapa obec Syrovátka na mapě ČR

Aplikace pro obec Syrovátka

Mapa obec Syrovátka na mapě ČR

Stáhněte si mobilní aplikaci a získávejte aktuální informace.
Více informací >>