Festival klasické a romantické hudby "Romantický Hrádek" se koná 11. - 14. června 2015

Datum vydání: 13.05.2015

V příloze je pozvánka na 17. ročník festivalu klasické a romantické hudby "Romantický Hrádek", který se koná ve dnech 11. - 14. června 2015.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

TISKOVÁ ZPRÁVA:

Hudební festival Romantický Hrádek proběhne v zámku Hrádek u Nechanic od čtvrtka 11. června do neděle 14. června 2015 a bude to již jeho 17. ročník. Na festivalu zazní hudba z období romantismu s hudbou klasickou v podání našich i zahraničních významných koncertních umělců, jako jsou sólistka Národního divadla v Praze sopranistka Dana Burešová s klavíristkou Irinou Kondratěnko, talentovaný mladý klavírista Matyáš Novák. Dále koncertní mistr houslista Jiří Pospíchal s klavírním doprovodem pana docenta Vladimíra Hollého a nakonec Klasické dechové trio s klarinetisty Jiřím a Bohumírem Šléglem a fagotistou Davidem Urbanem.

Letošní ročník festivalu je i malou poctou slavné operní pěvkyni a herečce Soni Červené, pravnučce známého královéhradeckého výrobce a vynálezce žesťových hudebních nástrojů Václava Františka Červeného, k jejímu životnímu jubileu.

Jak se již stalo tradicí i letos je patronem festivalu hejtman Královéhradeckého kraje, pan Lubomír Franc.

Předprodej vstupenek již byl zahájen v Hradci Králové v Informačním centru na Gočárově třídě a v Galerii BARBARA ve Střelecké ulici a také přímo na zámku Hrádek u Nechanic. Více informací najdete na www.hradekunechanic.cz.

 

Ivan Šenk, kastelán zámku Hrádek u Nechanic 12.5.2015

 

 

E - podatelna

Rychlý kontakt (celý kontakt »)

Obec Syrovátka

Syrovátka 69
503 27 Lhota pod Libčany

Telefon:
495 451 128
725 081 330 - starosta

Mapa obec Syrovátka na mapě ČR

Aplikace pro obec Syrovátka

Mapa obec Syrovátka na mapě ČR

Stáhněte si mobilní aplikaci a získávejte aktuální informace.
Více informací >>