Advent 2018

Adventní setkání v Syrovátce.

 

   Každým rokem se naši občané scházejí na návsi, aby společně přivítali adventní období před nejkrásnějším svátkem v roce, kterým je Štědrý den.

   I letos začala příprava na 1. adventní neděli již v pátek podvečer, kdy  syrovátecké ženy  upekly vánoční pečivo a vyrobily vánoční věnce a dekorace na stoly. 

   V sobotu odpoledne přišly maminky s dětmi, které upečené cukrovinky- vánoční perníčky, ozdobily. Vyráběly také různé ozdoby na vánoční strom.

   V nedělním odpoledni se otevřela vyzdobená zasedací místnost, kde byla ke shlédnutí výstava všech těchto výrobků. Po shlédnutí výstavky pan starosta popřál všem hezké prožití přicházejícího svátečního období.

   Překrásné pásmo vánočních koled měla kapela Vánoční skřítci z DDM Hradec Králové. Po skončení jejich vystoupení vyšli občané ven do velice nepříznivého počasí, kde se však zahřáli svařeným vínem anebo čajem a mohli zatleskat překrásně osvětlenému vánočnímu stromku.

   Nakonec na všechny čekalo obrovské překvapení, když kapela složená    z místních občanů měla své vlastní vystoupení s vánoční tématikou. A tím se vydařené sváteční nedělní odpoledne zakončilo.

 

                                                                              MUDr.Leoš Petr

Obrázky

E - podatelna

Rychlý kontakt (celý kontakt »)

Obec Syrovátka

Syrovátka 69
503 27 Lhota pod Libčany

Telefon:
495 451 128
725 081 330 - starosta

Mapa obec Syrovátka na mapě ČR

Aplikace pro obec Syrovátka

Mapa obec Syrovátka na mapě ČR

Stáhněte si mobilní aplikaci a získávejte aktuální informace.
Více informací >>